Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

łatwe i pyszne


Składniki:

  • 300g soczewicy (z puszki albo ugotowanej)
  • cebula
  • 100g ziemniaków
  • marchew, por
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 2 szklanki bulionu jarzynowego
  • kilka kaparów
  • oliwa, ząbek czosnku, łyżka octu, musztarda

    Sposób przyrządzania:
    Na oliwie podsmażyć warzywa (drobno posiekane), dodać koncentrat pomidorowy i zalać bulionem Dodać soczewicę, zagotować i przyprawić. Zmiksować 1/4 ilości soczewicy i zagęścić nią warzywa. Drobno posiekać kapary, rozgnieść czosnek i dodać do warzyw. Przyprawić do smaku octem i musztardą.


    Nadesłał/a: biedrona