Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

łatwa i sycąca potrawka


Składniki:

  • 20 dag ryżu
  • 2 cebule, 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, ew. chilli
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • puszka pomidorów (lub świeże + przecier)
  • 2 papryki, 2 marchwie

    Sposób przyrządzania:

    1) Warzywa pokroić w kostkę
    2) Podsmażyć cebulkę na oleju, dodać paprykę i marchewkę, dusić 10-15 minut. W międzyczasie wstawić wodę na ryż i ugotować go (15 minut).
    3) Dodać do warzyw groszek i pomidory, dusić jeszcze 8-10 minut. Pod koniec duszenia doprawić.
    4) Wyłożyć ryż na talerze, a na niego warzywa.


    Nadesłał/a: Maze