Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

– kapusta pekińska,
– 3 marchewki,
– 2 łyżki zielonego groszku, słoiczek marynowanej dyni (niekoniecznie),
– 1 por,
– sok z cytryny,
– 1 czerwona papryka,
– 2 łyżki oliwy,

Przygotowanie:

Kapustę podzielić na pojedyncze liście.
Marchew ugotować na półmiękko z dodatkiem odrobiny tłuszczu, ostudzoną przekroić na połówki lub ćwiartki a jedną w plasterki.
Pora pokroić wzdłuż, a paprykę w paski.
Na liściach ułożyć pokrojone warzywa, skropić sokiem z cytryny i oliwą, zwinąć roladki, a na wierzchu położyć plasterki marchewki i ziarenko groszku, spiąć wykałaczką.
Podawać z pieczarkami lub innymi warzywami.
Smacznego:-)


Nadesłał/a: Slayereczka