Grzybowe gołąbki w sosie koperkowym
Składniki:
Sos: 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 125 ml śmietany, sól.
Sposób przyrządzania:
Grzyby namoczyć, ugotować i posiekać. Wywar zachować. Ryż ugotować, wymieszać z grzybami, cebulą posiekaną i podsmażoną na maśle, solą i pieprzem. Liście kapusty obgotować we wrzątku.
Na każdym liściu położyć łyżkę farszu, zwinąć, ułożyć w garnku, zalać wrzącym, osolonym wywarem z grzybów i gotować 45 min. Przesmażyć mąkę na maśle, dodać 5 łyżek wywaru z grzybów, śmietankę, koperek i zagotować.
Gołąbki polać sosem i dusić 10 min.
Nadesłał/a: Slayereczka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.