Pasta z zielonej soczewicy
Dla wegan, zwolennikow ostrej kuchni.
Składniki (na 2 porcje):
Sposób przyrządzania:
Soczewicę gotujemy do miękkości (równa się to wyparowaniu wody), soląc pod sam koniec. Osobno podsmażamy cebulę. Papryczki chili czyścimy i rozdrabniamy w blenderze, dodajemy podsmażoną cebulę i miksujemy razem. Wykładamy na talerz. Do blendera wkładamy ciepłą soczewicę, polewamy oliwą i miksujemy na gładką pastę. W misce mieszamy soczewicę, masę cebulowo-paprykową i puree warzywne. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki, można dolać oliwy, jesli się wydaje za sucha. Smacznego.
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Pasta z zielonej soczewicy
Polecam!! REWELACJA 🙂