Gulasz sojowy
Otrzymana potrawa wystarczy jako obiad dla wygłodniałej czteroosobowej rodziny 😉
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Ugotować kotlety sojowe w wywarze z kostki warzywnej z dodatkiem suszonych warzyw i pokroić. W wodzie po kotletach ugotować opłukany uprzednio ryż. Gotować do czasu, aż większość wywaru wyparuje. Przysmażyć na patelni potrojone w kostkę warzywa, tak samo postąpić z pokrojonymi sojowymi kotletami. Połączyć soję z warzywami i razem dusić na patelni z przyprawami i sosem sojowym. Dodać do ryżu. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować jeszcze chwilę. Smacznego:)
Nadesłał/a: sopocianka
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
gulasz sojowy…
mmmm…. pycha!!!!! co prawda musiałam sie obyć bez papryki;) ale i tak super:)) ide jeśc