Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Otrzymana potrawa wystarczy jako obiad dla wygłodniałej czteroosobowej rodziny 😉


Składniki:

  • 1 paczka suchych kotletów sojowych
  • 1 szklanka ryżu
  • 3 cebule
  • 3 pomidory
  • 1/2 świeżej papryki
  • 3 łyżki suszonych warzyw
  • 1 kostka warzywna
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego

    Sposób przyrządzania:

    Ugotować kotlety sojowe w wywarze z kostki warzywnej z dodatkiem suszonych warzyw i pokroić. W wodzie po kotletach ugotować opłukany uprzednio ryż. Gotować do czasu, aż większość wywaru wyparuje. Przysmażyć na patelni potrojone w kostkę warzywa, tak samo postąpić z pokrojonymi sojowymi kotletami. Połączyć soję z warzywami i razem dusić na patelni z przyprawami i sosem sojowym. Dodać do ryżu. Wszystko dokładnie wymieszać i gotować jeszcze chwilę. Smacznego:)


    Nadesłał/a: sopocianka