Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1,5 szklanki grysiku kukurydzianego
  • 1 szklanka chudego mleka
  • 5 białek
  • 1 zółtko
  • 1/2 łyżki masła roślinnego
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • sól

    Sposób przyrządzania:

    – grysik kukurydziany zalać wrzącym mlekiem, podgotować na bardzo gęsta masę, ostudzić
    – masło utrzeć z żółtkiem, dodać ostudzony grysik
    – połączyć z ubitą pianą z białek i przesianą mąką, wymieszać
    – formować małe pulpety, obtaczać w mące i ugotować we wrzącej, osolonej wodzie

    Podawać z ulubionym sosem (byle nie słodkim) lub poprostu z zieleniną na jaką się ma ochotę:))

    Smacznego ! I zdajcie relacje jaki sosik pasuje 🙂


    Nadesłał/a: Olla