Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 kostka drożczy
  • Pół kilo mąki pszennej
  • 1,5 szklanki wody
  • Sól
  • Bazylia
  • Oregano
  • 2 pomidory
  • Pół świeżej czerwonej papryki
  • 1 mała cebula
  • Przecier pomidorowy
  • Łagodny ketchup
  • Olej

    Sposób przyrządzania:

    Nastaw piekarnik na 200 stopni.
    Z drożdży, mąki, wody, oregano, soli i bazyli wyrób ciasto.
    Ciasto pozostaw do wyrośnięcia na kilka minut.
    Następnie ułóż je na okrągłej blasze lekko posmarowanej olejem.
    W odzielnej miseczce wymieszaj pokrojone w plastry pomidory z solą, bazylią i oregano.
    W innej miseczce wymieszaj z solą pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę.
    Posmaruj ciasto cienką warstwą przecieru pomidorowego.
    Pomidory poukładaj na cieście, następnie posyp papryką i cebulą.
    Wstaw do piekarnika na 30 minut.
    Po wyjęciu polej łagonym ketchupem i gotowe.

    Czas pieczenia dotyczy piekarnika na gaz.


    Nadesłał/a: waszakicia