Pizza wegańska łagodna
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Nastaw piekarnik na 200 stopni.
Z drożdży, mąki, wody, oregano, soli i bazyli wyrób ciasto.
Ciasto pozostaw do wyrośnięcia na kilka minut.
Następnie ułóż je na okrągłej blasze lekko posmarowanej olejem.
W odzielnej miseczce wymieszaj pokrojone w plastry pomidory z solą, bazylią i oregano.
W innej miseczce wymieszaj z solą pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę.
Posmaruj ciasto cienką warstwą przecieru pomidorowego.
Pomidory poukładaj na cieście, następnie posyp papryką i cebulą.
Wstaw do piekarnika na 30 minut.
Po wyjęciu polej łagonym ketchupem i gotowe.
Czas pieczenia dotyczy piekarnika na gaz.
Nadesłał/a: waszakicia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.