Gotowane warzywa w sosie musztardowo-grzybowym
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Kartofle, marchew i 1 cebulę pokroić w kostkę.
Wrzucić do osolonej wody, gotować do miękkości warzyw.
W osobnym garnku ugotować 3 garści suszonych grzybów w trochę ponad pół litrze wody. Grzyby wyjąć (nie bedą Ci już do niczego potrzebne).
Drugą cebulę pokrojoną w kostkę wrzucić do wywaru. Zabielić mąką. Dodać 2 ząbki czosnku drobno posiekane. Dodać 2 łyżki musztardy, najlepiej słodkiej. Osolić i dodać ulubione zioła. Ja dałam bazylie, suszoną natkę pietruszki, koperek suszony, oregano, pieprz, zioła prowansalskie, mieloną słodką paprykę, pieprz cayenne, lubczyk.
Pare minut przed dogotowaniem warzyw wrzucić pół puszki groszku konserowego.
Kiedy warzywa będą już miękkie należy je odcedzić, wyłożyć na talerz i polać sosem.
Smacznego 🙂
Nadesłał/a: waszakicia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.