Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Szwedzka dlatego, ze wlasnie w Szwecji nauczylam sie ja robic, a jest pyszna…


SKŁADNIKI: (nie bedę podawała ilości, niech każdy zrobi tyle, na ile osób bedzie potrzebował)
– pomidory
– papryki (czerwona, żółta, zielona – do wyboru)
– ogórek
– fioletowa cebula
– sałata (zielona lub fioletowa)
– rukola (niekoniecznie)
– feta (dla tych którzy nie lubią, a w rodzinie mają kogoś kto lubi można podać fetę pokrojoną w kostki do miseczki oddzielnie)
– sos sałatkowy knora

SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA:
Umyj warzywa. Pokrój pomidory (każdy na 8 części), papryki na prążki, ogórek na plastry, cebule w prążki. Odkrój główkę z sałaty i resztę umyj (nie krojąc), rukole umyj. Jeśli dodajesz fete to pokrój ją na kostki i daj do osobnej miseczki.
Po kolei wrzuć wszystkie warzywa do miski (nie mieszaj) i przyrządź sos według przepisu na opakowaniu. Polej sosem lub podaj sos osobno w filiżance i rozkoszuj się sałatką!

SMACZNEGO;)


Nadesłał/a: Libra