Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Bardzo szybkie i pyszne danie na każdą porę roku. Nawet facet poradzi sobie z przygotowaniem 🙂


Składniki:

  • makaron shaghetti razowy (paczka)
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50g łuskanych nasion słoneczknika
  • świeże zioła w ilości wg gustu (np. bazylia, oregano, tymianek itp.) Można zastąpić suszonymi, ale nie oddają tak aromatu potrawy
  • sól kamienna lub morska
  • olej

    Sposób przyrządzania:

    Makaron gotujemy w tradycyjny sposób podany na jego opakowaniu. Orzechy i słonecznik prazymy na suchej patelni do momentu, gdy zaczną wydawać swój piękny zapach, ale nie bedą przypalone. Tak przygotowane mielimy na drobno. Zioła siekamy. Orzechy, zioła, trochę soli i oleju łączymy do uzyskania „papki”. Makaron odcedzamy i w garnku łączymy z naszą papką i gotowe! Można nakładać i delektować się świetnym smakiem.
    Czas przygotowania ok 20 min.


    Nadesłał/a: Shakti