Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • Boczniaki
  • pół butelki piwa
  • mąka
  • sos sojowy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

    Sposób przyrządzania:

    Boczniaki umyć, pokroić na paski o szerokości 2-3 cm. Osolić z obu stron i zostawić na godzinę. Z piwa, mąki i sosu sojowego (pieprz wedle uznania) zrobić ciasto podobne do naleśnikowego, ale gęstsze. Wrzucić do ciasta boczniaki, umaczać je dobrze, a następnie wyjmować pojedynczo i kłaść na rozgrzanej patelni z olejem. Smażyć po obu stronach na złoty kolor. Zjadać na gorąco, jako dodatek do dania głównego albo z pieczywem, no i koniecznie z resztą piwa:)


    Nadesłał/a: kamma i morgi