Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 cebule
  • 1/5 puszki groszku konserwowanego
  • 6 pieczarek
  • pół papryki najlepiej czerwonej, ja zrobiłam z dwoma rożnymi)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • pieprz
  • papryka ostra
  • szczypta bazylii
  • może być oregano

    Sposób przyrządzania:

    Cebule i pieczarki, paprykę podsmażyć na oleju. Gdy zmiękną dodać pomidory. Później, gdy wszystko przejdzie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy + czosnek + groszek konserwowy. Smażyć ok. 10 minut. Smacznego! Podawać najlepiej z makaronem ale może być tez ryż.

    Ps. nie robić na największym rondlu bo mi dziś patelnia spadla podczas smażenia i wszystko wylądowało na podłodze. Jednak udało się danie uratować, wystarczyło wszystko przemyć dokładnie i dodać jeszcze raz koncentratu pomidorowego. Wiec uwaga na latające patelnie!!!


    Nadesłał/a: Wege-Aneta