Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • trzy pomidory
  • ser w plastrach lub zwykły
  • śmietana
  • trochę przecieru pomidorowego
  • ziemniaki
  • trochę mleka

    Sposób przygotowania:

    Obrać pomidory ze skórki i ugotować w niesolonej wodzie około 15 min.

    Przełożyć je do innego garnka.

    Do niego wlać śmietanę, dołożyć parę łyżeczek przecieru pomidorowego
    i posolić. Po paru minutach smażenia (ok. 5-6),położyć, tak by ser zakrywał całą powierzchnię naszych pomidorów.

    W tym czasie ugotować ziemniaki.

    Gdy pomidory staną się już miękkie, dodać jeszcze trochę sera, podgotować i przełożyć do wielkiej miski.

    Gdy ziemniaki się już ugotują- włożyć je do miski i pognieść wlewając trochę mleka.

    Pomidory jeść z żurawiną.


    Nadesłał/a: Hauwa