Makaron z kalafiorem
Dla wszystkich którzy kochają makarony… przepis szybki i prosty, a zarazem smaczny.
Przepis na ok 3-4 porcje.
Składniki:
– 200-300 g makaronu świderki
– mały kalafior
– jajko
– zioła prowansalskie
– ewentualnie ser żołty do posypania…
Przygotowanie:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (ale nie może być zbyt miękki), kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie (ok 15 min). Jajka rozwiercić, dodaj zioła.
Makaron włożyć do żaroodpornego naczynia, na to położyć podzielony na cząstki kalafior, zalać wszystko jajkiem. Można ewentualnie, jeśli ktoś lubi, posypać serem żóltym. Przykryć pokrywką.
Piec w piekarniku ok 30-35 min.
Nadesłał/a: JAGA
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.