Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Dla wszystkich którzy kochają makarony… przepis szybki i prosty, a zarazem smaczny.


Przepis na ok 3-4 porcje.

Składniki:

– 200-300 g makaronu świderki
– mały kalafior
– jajko
– zioła prowansalskie
– ewentualnie ser żołty do posypania…

Przygotowanie:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (ale nie może być zbyt miękki), kalafior ugotować w lekko osolonej wodzie (ok 15 min). Jajka rozwiercić, dodaj zioła.
Makaron włożyć do żaroodpornego naczynia, na to położyć podzielony na cząstki kalafior, zalać wszystko jajkiem. Można ewentualnie, jeśli ktoś lubi, posypać serem żóltym. Przykryć pokrywką.
Piec w piekarniku ok 30-35 min.


Nadesłał/a: JAGA