Wegańska zupa soczewicowa
Przepyszna, sycąca zupa idealna na obiad lub ciepłą kolację!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Zagotować litr osolonej wody, wrzucić soczewicę, kaszę jęczmienną, posiekaną cebulę i startą na tarce o grubych oczkach cebulę. Gotować ok. 7 min często mieszając. Wsypać łyżeczkę kurkumy i curry, dosypać bazylię i tymianek. Gotować aż zupa stanie się gęsta. Kiedy będzie gotowa wlać łyżeczkę tłuszczu. Można posypać kiełkami fasoli mung i podawać z chlebem razowym lub grzankami razowymi. Smacznego!
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Pyszna zupa
Właśnie ją sobie przyrządziłam i jest naprawdę dobra. Dodatkowo bardzo łatwa do zrobienia. No i do tego przepisu dodałam odrobinę ostrej papryki, bo wolę bardziej na ostro.