Fasolka wg Jamiego
Prosty przepis na „bazową” wersje różnorakich fasolek 🙂
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jamie robił to tak: namoczone na noc ziarna gotował ok. godziny z dodatkiem ziół, całej główki czosnku (w łupinach), całych pomidorów ze skórka i ziemniaków w łupinkach. Po ugotowaniu pęczek ziół wyrzucał, odlewał 2/3 wody, wyławiał pomidory (ściagał z nich skórkę), obierał ziemniaki i czosnek (wyłuskiwał ząbki z łupin) i robił z tego wszystkiego widelcem mus, który następnie dodawał do fasolki.
Danie pachnie pięknie i daje mozliwość różnych wariacji (można np. dodać paprykę, marchew, cukinię; jednym slowem co kto lubi). Uwaga z solą, bo łatwo przesolić, a wtedy jest niesmaczne.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.