Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Prosty i szybki dodatek do ziemniaków.
Może razem z ziemniakami stanowić danie.
Mozna spożywać też z pieczywem.


Składniki:

  • 100 gram kaszy gryczanej
  • 1 czerwona papryka
  • (opcjonalnie 1 mała cebula lub 1/4 płaskiej łyżeczki asafetidy)
  • 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu
  • sól w ilości wg. uznania
  • ok. 3 łyżek oleju roślinnego lub oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania:

    Kaszę ugotować. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić (opcjonalnie drobno pokrajaną cebulę lub szczyptę asafetydy), drobno pokrajaną paprykę i prużyć aż warzywa będą miękkie. Dodać kaszę, przyprawy i smażyć jeszcze 5 minut, mieszając.
    Dziecinnie proste, prawda? 😉


    Nadesłał/a: cienkun