Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Jeśli nie masz czasu na pieczenie ciasta w piekarniku to ciekawa i oryginalna alternatywa na szybki i prosty deser w niedzielne popołudnie 🙂 Jest to danie z kuchni Hare Kriszna. Często spotykane na Woodstocku.


Składniki:

  • kasza manna (250g)
  • woda (600 ml)
  • tłuszcz roślinny (200g)
  • banany (wedle uznania)
  • gałka muszkatołowa (2 łyżeczki)
  • cukier (1 szklanka)

    Sposób przygotowania:

    Tłuszcz roślinny (np. margaryna) roztopić w garnku, następnie dodać kaszę manną i prażyć przez kilka minut (należy uważać, by nie przypalić garnka). W drugim garnku gotujemy wodę z cukrem i gałką muszkatołową. W tym czasie kroimy banany na małe kawałki. Kiedy woda z cukrem i gałką się zagotuje powoli dolewamy ją do prażącej się kaszy mannej. Mieszamy cały czas dopóki woda nie wsiąknie w kaszę. Następnie dodajemy pokrojone banany i przez chwilę trzymamy na ogniu mieszając. Ściągamy z ognia i przygotowaną masę formujemy w kuleczki.

    SMACZNEGO 😉


    Nadesłał/a: ash_005