Chili bez carne ;)
Solidna zimowa potrawa 🙂
Składniki: (Porcja na dwie-trzy osoby)
– trzy szklanki czerwonej fasoli (namoczonej na noc, a potem ugotowanej)
– papryka zolta
– papryczka chili (lub dwie dla fanow ostrych potraw)
– cebula duza
– kilka pieczarek
– sruta/kostka/kotlety sojowe ugotowane
– dwie puszki pomidorow w zalewie
– przyprawy
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać do niej posiekane pieczarki i dusić chwilę. Dodać pokrojone w drobną kostkę papryki, wymieszać, dusić około pięciu minut. Następnie dodać fasolę, śrutę lub kostkę sojową (a jeśli kotlety, to pokroić w małe kawalki), wlać zawartość puszek z pomidorami, doprawić solą, pieprzem i innymi przyprawami według uznania. Gotować na małym ogniu okolo 15 minut.Smakuje dobrze samo lub z kaszą kuskus.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.