Pieczarki z nadzieniem
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Umyj pieczarki i wytnij z nich delikatnie nóżki.
Cebulę i paprykę posiekaj w drobną kosteczkę.
Połowę marchewki zetrzyj na tarce na najgrubszych oczkach.
Warzywa wymieszaj ze sobą i przypraw solą i pieprzem.
Wnętrze pieczarek posyp hojnie curry.
Włóż nadzienie warzywne do pieczarek.
Każdą z nich polej 1 łyżeczką oliwy lub oleju i posyp koperkiem suszonym.
Poukładaj pieczarki na blasze obłożonej folią aluminiową.
Wstaw danie do piekarnika na 15 minut.
Gotowe.
Nadesłał/a: waszakicia
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.