Akacja na słodko
Smakołyk prosto z drzewa!
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Kiście akacji umyć i wysuszyć. Z mąki, oleju i wody (lub mleka) zrobić ciasto podobne jak naleśnikowe, ale gęstsze. Kiście akacji maczać porządnie w cieście i smażyć na głębokim oleju (np. we frytownicy. Gdy ciasto się zazłoci z obu stron (czasem będzie to wymagało przewrócenia kiści na drugą stronę), wyjąć z oleju przy pomocy łyżki cedzakowej i położyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem przesianym przez drobne sitko i zjadać na ciepło!
Nadesłał/a: kamma
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Mniam 😀
Znam ten przepis, jest boski. xD Kwiaty nadają ciastu b. ładnego aromatu. Tylko należy pamiętać o nie przesadzeniu z ilością, bo można się zasłodzić na cały dzień…