Zupa z soczewicy
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cebulę, selera i paprykę pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce, wycisnąć czosnek i dusić na oliwie dopóki marchewka i seler nie będą miękkie. Dodać wodę, soczewicę, bulion warzywny, liść laurowy, pomidory w puszce i koncentrat. Gotować dopóki soczewica nie będzie miękka (podlać wodą w razie potrzeby). Doprawić wegetą i pieprzem. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Najlepiej smakuje z grzankami lub świeżą bułeczką.
Nadesłał/a: paula
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Zupa soczewicowa gościem w moim domu
Uwielbiam zupę soczewicową. Jest przepyszna. U mnie w domu na pewno raz w tygodniu jest zupa soczewicowa. Jestem jest fanką. Próbuje wszystkie przepisy i jeszcze mi się nie znudziła, a wręcz przeciwnie dalej w kuchni eksperymentuje.