Zapiekanka ze szpinaku
pycha 🙂
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wykonanie:
Ugotuj makaron wg. przepisu (al dente).
Na patelni rozmroź szpinak, dopraw solą i wegetą, dodaj czosnek i na końcu serki topione. Wszystko razem wymieszaj. Potem dodaj do makaronu i wymieszaj ponownie.
Przełóż makaron ze szpinakiem do naczynia żaroodpornego, posyp tartym żółtym serem i zapiecz w piekarniku w temp. 160 – 180 stopni C przez około 30-40 minut. Jak ser żółty się zarumieni to będzie oznaczać, że danie jest gotowe.
SMACZNEGO!!!
Nadesłał/a: mewa81
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Bardzo sycące
Robię tą zapiekankę bardzo często a przepis mam właśnie od Ciebie. Najbardziej lubię z makaronem spaghetti. Ale zmieniłam przepis i jest to bardziej makaron ze szpinakiem bo go nie zapiekam. Tak jest szybciej i moim zdaniem smaczniej.
Bardzo kaloryczne i sycące danie.