Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • puszka ciecierzycy konserwowej
  • brokuł
  • 1 cebulka

    Sposób przygotowania:

    Brokuły myjemy, dzielimy na różyczki. Gotujemy do miękkości. Kroimy jedną cebulę (można w kostkę czy jak się chce, ja wole w paseczki). Pokrojoną cebulkę smażymy na oleju, potem dodajemy do niej ciecierzycę (można ją tylko podgrzać lub przyrumienić,obie wersje są dobre). Następnie dodajemy brokuły. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, podczas gotowania brokułów można zrobić całą resztę. Przepis można udoskonalać – np. dodać pieczarki, ser żółty (lakto-wege), bazylię czy inne przyprawy.Można jeść samo, z chlebem lub czym się chce (;
    SMACZNEGO ! 🙂


    Nadesłał/a: JBL