Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 posiekana cebula
  • 1/4 szklanki mąki razowej
  • 400 g puszka posiekanych pomidorów
  • 750 g ugotowanych brokułów
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 szklanka startego sera
  • prażone płatki migdałowe
  • sól
  • pieprz

    Sposób przygotowania:

    Na rozgrzanej oliwie podsmażyć 3 minuty cebulę,dodać mąkę, smażyć kolejną minutę. Wrzucić pokrojone pomidory,
    sól, pieprz, cukier.Przykryć, doprawić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 5 minut. Brokuły włożyć do wysmarowanego
    tłuszczem naczynia żaroodpornego, zalać sosem pomidorowym, posypać serem. Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku. (190 stopni)