Indyjska z owocami
Składniki:
Sos:
Sposób przyrządzania:
Składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Ryż lekko posolić, skropić sokiem z cytryny, zostawić na 10-15 min. Fasolkę i kukurydzę osączyć na sicie, pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jabłko i banana obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, cebulę posiekać. Rodzynki sparzyć, osączyć i przez chwilę smażyć na maśle stopionym na patelni, dodać do ryżu razem z pozostałymi składnikami sałatki, dokładnie wymieszać, polać sosem, przykryć, wstawić do lodówki na 2-3 godz.
Przed podaniem posypać ziołami.
Nadesłał/a: Olla
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.