Faszerowana cukinia
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Cukinię umyj, wydrąż pestki.
Nastaw piekarnik na 180 stopni.
Cebule i paprykę pokrój w kostkę.
Marchewki zetrzyj na tarce warzywnej.
Na patelni z rozgrzanym olejem usmaż cebulę, paprykę i utarte marchewki. Dodaj do tego odrobinę natki pietruszki, ew. przyprawy do smaku.
Brzegi cukini lekko posyp solą.
Do wydrążonej cukini włóż farsz.
Blachę do pieczenia wysmaruj olejem. Połóż na nią folię aluminiową. Folię tą także lekko wysmaruj olejem. Ułóż na nią cukinię i włóż do piekarnika.
Czas pieczenia:
Piekarnik z termoobiegiem: 5 minut. Zwykły piekarnik: 40 minut.
Nadesłał/a: waszakicia
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Marchew
Danie jes pyszne. Jak dla mnie jednak jedna marchewka zdecydowanie wystarczy. Gdy dodamy dwie marchewki, danie jest trochę za słodkie. 😉