Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 mała cukinia
  • 2 małe cebule
  • 2 małe marchewki
  • ćwiartka czerwonej papryki
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól
  • przyprawy do smaku

    Sposób przyrządzania:

    Cukinię umyj, wydrąż pestki.
    Nastaw piekarnik na 180 stopni.
    Cebule i paprykę pokrój w kostkę.
    Marchewki zetrzyj na tarce warzywnej.
    Na patelni z rozgrzanym olejem usmaż cebulę, paprykę i utarte marchewki. Dodaj do tego odrobinę natki pietruszki, ew. przyprawy do smaku.
    Brzegi cukini lekko posyp solą.
    Do wydrążonej cukini włóż farsz.
    Blachę do pieczenia wysmaruj olejem. Połóż na nią folię aluminiową. Folię tą także lekko wysmaruj olejem. Ułóż na nią cukinię i włóż do piekarnika.

    Czas pieczenia:
    Piekarnik z termoobiegiem: 5 minut. Zwykły piekarnik: 40 minut.


    Nadesłał/a: waszakicia