Cukiniowe łódeczki
Składniki dla 4 osób:
– 4 cukinie
– kasza gryczana lub perłowa
– pieczarki
– cebulka
– dowolne warzywka
– bułka tarta
– ser żołty
– jajko
– tłuszcz do smażenia
Sposób przyrządzania:
Cukinie przekroić wzdłuż, wydłubać środek. Kaszę ugotować.
Pieczarki umyć, obrać i pokroić, podobnie jak pozostałe warzywa. Wszystko to podsmażyć na patelni.
Kaszę wymieszać ze składnikami z patelni, dodać trochę bułki tartej, wbić jajko i dodać startego żółtego sera. Faszerować tym cukinie, na wierzch posypać resztę sera.
Zapiec w piekarniku.
SMACZNEGO! 🙂
Nadesłał/a: Aquedita
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.