Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • Makaron bezjajeczny
  • Grzyby suszone
  • Słoiczek grzybów gotowanych
  • Woda
  • Mąka
  • Cebula
  • Czosnek
  • Sól i pieprz
  • Mleko sojowe

    Sposób przyrządzania:

    W osolonej wodzie ugotuj makaron.
    Podgotuj suszone grzyby w litrze wody.
    Grzyby wyciągnij (nie będą Ci już do niczego potrzebne).
    Następnie wrzuć do garnka jedną pokrojoną w kosteczkę cebulę i słoiczek ugotowanych grzybów. Dodaj sól i pieprz do smaku. Dodaj 3 małe ząbki czosnku pokrojone bardzo drobno. Zabiel sos mąką i mlekiem sojowym. Gotuj przez chwilę mieszając.
    Wymieszaj sos z makaronem. Smacznego.


    Nadesłał/a: waszakicia