Pory z wody
prawdziwym delikatesem są młode pory
czas wykonania: 20 min.
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Z porów odciąć korzonki i prawie całą zieloną część. Bardzo dokładnie umyć (między liśćmi porów często jest dużo piasku). Aby dokładniej wypłukać piasek, można przeciąć pory na krzyż z zielonej strony. Zagotować niewielką ilość osolonej wody, włożyć pory i gotować ok.15 min na niewielkim ogniu.
Zrumienić na patelni bułkę tartą, oddać masło i ser. Zamieszać. Pory dokładnie osączyć na sicie, włożyć na patelnię z masłem i dokładnie wymieszać.
Doprawić sola i pieprzem.
Podawać jako samodzielne danie z bułką lub z grzankami.
Nadesłał/a: larva
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.