Kapusta z ziemniakami
Zmodyfikowany przepis indyjski 😉
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy, kroimy w drobną kostkę, układamy w foremce, zalewamy oliwą lub obkładamy wiorkami masła, solimy solą ziolową i wstawiamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na pół godziny.
W dużym garze rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie szczyptę kminku i kurkumy oraz łyżeczkę garam masali, smażymy przez parę sekund intensywnie mieszając. Wrzucamy kapustę, dokladnie mieszamy, aż nabierze ładnego koloru. Dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Po 10 minutach dodajemy startą marchew oraz sól wg. uznania i dusimy dalej do miękkości (zajmie to co najmniej pół godziny). Gdy jest prawie gotowa, wrzucamy kawałki cynamonu, pomidory (można dodać całą lub pół puszki, w zależności od tego, jaką się konsystencje lubi) oraz upieczone ziemniaki. Mieszamy, po 5 minutach nakładamy do miseczek, spożywamy.
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.