Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • makaron do spaghetti
  • dwie główki czosnku
  • śmietana – duża
  • ser żółty
  • przyprawy: zioła prowansalskie, oregano, bazylia, ziarenka smaku, sól, pierz itp.

    Sposób przygotowania:

    Do śmietany dodać wszystkie wyżej wymienione przyprawy, potrzeć trochę sera żółtego oraz wcisnąć 1-2 ząbków czosnku.
    Resztę czosnku obrać i pokroić w plasterki. Przyprawić ziarenkami smaku i smażyć na maśle aż straci swój ostry posmak i będzie miał żółtawy kolor. Dodać przyprawioną śmietanę i mieszać tak długo aż się podgrzeje.
    Na koniec wymieszać wszystko z ugotowanym makaronem.

    Bon Appetit 🙂


    Nadesłał/a: alienato921