Budyń z mango z dodatkiem czarnej tapioki
Składniki:
- 2 duże, dojrzałe owoce mango
- puszka mleka kokosowego
- laska wanilii
- 1-2 łyżki mąki z tapioki (można zamienić na skrobie ziemniaczaną lub kukurydzianą) – ilość mąki będzie zależała od wielkości mango. Na początek dodajcie jedną łyżeczkę, gdy zajdzie potrzeba dołóżcie drugą.
Sposób przygotowania:
Do blendera wkładamy obrane i oddzielone od pestki mango. Dodajemy śmietankę kokosową, ziarna wanilii i łyżeczkę mąki z tapioki. Wszystko dokładnie blendujemy na gładką masę. Następnie przekładamy do garnka i na średnim ogniu gotujemy do momentu, aż masa zacznie nam gęstnieć. Po przestygnięciu przekładamy do słoika, dodajemy ulubione owoce i wstawiamy do lodówki, aby się lekko schłodził. Smacznego:)
Nadesłała: Katarzyna Halicka
Przepis z portalu Wegetarianie.pl
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.