Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • Pół główki świeżej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 2 litry wody
  • sól
  • słodka mielona czerwona papryka
  • łyżeczka kolendry
  • koperek suszony i świeży
  • szczypior
  • natka pietruszki
  • owoce jałowca (2 ziarenka)
  • 3 małe liście laurowe
  • Pół łyżeczki kurkumy
  • 3 ząbki czosnku
  • sos sojowy lub sojowo grzybowy
  • olej
  • mąka do zabielenia

    Sposób przyrządzania:

    Kapustę szatkujemy i gotujemy w dwóch litrach wody aż będzie miękka.
    Solimy, dodajemy mieloną paprykę, kolendrę, koper posiekany suszony i świeży, szczypior i natkę pietruszki pokrojone na drobno, owoce jałowca, 3 liście laurowe, kurkumę, posiekany drobno czosnek, kilka kropel sosu sojowego, i mąkę rozrobioną z wodą. Gotujemy. Na patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulkę. Gdy się zarumieni dodajemy ją do gotującej się zupy. Mieszamy, gotujemy jeszcze przez chwilę. Gotowe.


    Nadesłał/a: waszakicia