Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone


Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 200 g twarogu
  • 100 g rodzynek
  • 2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka cukru
  • masło śmietankowe według uznania

    Sposób przyrządzania:

    Kaszę przebrać, przemyć. Zalać dużą ilością wody, postawić na ogień i doprowadzić do wrzenia. Nakryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Zdjąć z ognia i zlać wodę. Zalać kaszę gotującym się mlekiem. Dodać sól, cukier i masło. Częściowo nakryć pokrywką i gotować na niedużym ogniu przez 30 minut.
    Rodzynki przemyć. Jeśli rodzynki są bardzo suche zamoczyć je w ciepłej przegotowanej wodzie na 30-40 minut. Wodę zlać. Dodać do kaszy twaróg i rodzynki, dokładnie wymieszać. Garnek zawinąć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 25-30 minut.


    Nadesłał/a: Slayereczka