Kasza jaglana z twarogiem i rodzynkami
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Kaszę przebrać, przemyć. Zalać dużą ilością wody, postawić na ogień i doprowadzić do wrzenia. Nakryć pokrywką i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Zdjąć z ognia i zlać wodę. Zalać kaszę gotującym się mlekiem. Dodać sól, cukier i masło. Częściowo nakryć pokrywką i gotować na niedużym ogniu przez 30 minut.
Rodzynki przemyć. Jeśli rodzynki są bardzo suche zamoczyć je w ciepłej przegotowanej wodzie na 30-40 minut. Wodę zlać. Dodać do kaszy twaróg i rodzynki, dokładnie wymieszać. Garnek zawinąć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce na 25-30 minut.
Nadesłał/a: Slayereczka
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Dobre
Dobre. 🙂 Tylko dodałbym do opisu, że po dodaniu kaszy do mleka, trzeba mieszać co chwila i uważać przy mieszaniu na oczy, bo pryska.
Ale dobre. 🙂