Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Bardzo pyszna i smakowicie wyglądająca potrawa


Składniki:

  • Makaron
  • 3 pomidory
  • Pół puszki czerwonej fasoli konserwowej
  • 3 małe kotlety sojowe (takie jak na schabowe sojowe)
  • Suszona natka pietruszki
  • Suszony szczypiorek
  • Pół szklanki wody
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki ketchupu
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa maggi
  • Suszona czerwona papryka (słodka)

    Sposób przyrządzania:

    Ugotuj makaron, a w międzyczasie:
    Kotlety sojowe mocz przez 5 minut we wrzątku.
    Do średniego rondelka wlej pół szklanki wody i łyżkę oleju.
    Pomidory pokrój w kostkę i wrzuć do rondla. Następnie dodaj przecier pomidorowy i ketchup. Wymieszaj.
    Kotlety sojowe pokrój w kostkę i wrzuć do pomidorów. Następnie dodaj pół puszki fasoli. Gotuj przez 2 minuty. Potem dodaj do smaku suszoną natkę pietruszki, szczypiorek, sól, pieprz i paprykę.
    Wymieszaj i dodaj odrobine maggi. Ugotowany makaron wrzuć do rondla, wymieszaj i gotowe.


    Nadesłał/a: waszakicia