Barszcz ukrainski z angielskim akcentem
Zupa ulepszona w momencie, w którym w domu zabrakło normalnej fasoli 🙂 Okazała się być pyszna w tej wersji.
Składniki:
Sposób przyrządzania:
Buraki myjemy i gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy i trzemy na grubej tarce. Kapustę szatkujemy na małe kawałki i gotujemy 10 minut w średniej wielkości garnku wypełnionym do połowy wodą. Marchew obieramy i również ścieramy na grubej tarce. Do kapusty dodajemy starte buraki i marchew, gotujemy 5 minut, po czym dodajemy kostki warzywne i przyprawy oraz fasole z puszki i gotujemy kolejne piec (jeśli zupy wydaje się być za mało, można dolać gorącej wody). Na koniec wlewamy sok z cytryny, dodajemy natkę pietruszki i podajemy barszcz zabielony na talerzu śmietaną.
1 komentarz
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
rewelacja:)
zupka wychodzi na prawde super! polecam gorąco. Ja dodatkowo dałam jeszcze ziemniaczki