Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Bardzo smaczny i latwy w przygotowaniu


Składniki:

  • po 1 dl ziaren słonecznika, dyni, nasion sezamu, siemienia lnianego oraz płatków owsianych,
  • 3,5 dl maki
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 dl wody
  • 1 dl oleju

    Sposób przygotowania:

    Wszystkie suche składniki wymieszać w misce, dodać wodę i olej, zagnieść ciasto (trochę się lepi, ale to nie szkodzi). Wałkować ciasto miedzy dwoma kawałkami papieru do pieczenia, aż uzyska grubość ok. 2 mm. Ułożyć na blasze (nie usuwać dolnego papieru), pokroić w kwadraty, posmarować jajkiem i posypać makiem. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku około 20 minut, do momentu, aż chleb jest złocistobrązowy. Chleb można przechowywać ok. tygodnia w zamkniętym pudelku.