Kotlety sojowe
Składniki:
Sposób przygotowania:
Soję wypłukać i namoczyć na 8-12 godzin. Odcedzić i ugotować w świeżej wodzie do miękkości.
Odcedzić i zmielić wraz z ugotowanymi ziemniakami.
Dołożyć drobno posiekaną i podduszoną na oleju cebulę, jajko oraz sól i przyprawy.
Gdyby masa była za rzadka, dodać trochę zarodków lub otrąb pszennych.
Formować nieduże kotleciki i obtaczać w otrębach. Smażyć na gorącym oleju.
Ziemniaki nadają pulchność tym kotletom i czynią je bardziej delikatne. Można jednak zamiast nich użyć namoczoną bułkę grahamkę lub 1/3 szklanki ugotowanej jakiejkolwiek kaszy.
Smakują doskonale obtoczone zarówno w otrębach i jak i bułce tartej.
Nadesłał/a: Iwonka
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.