Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Przepis znowu wymyślony przez brak „czegoś dobrego;)”, banalny, ale to przypadkowe i bardzo dobre połączenie smaków i kolorów (dzięki np. zielonej papryce) .


Składniki:

  • 1 jajko
  • 1 pomidor lub papryka
  • kilka łyżek otrąb (ja używałam pszennych stabilizowanych)
  • 1 cebula
  • oregano, bazylia, sól, pieprz

    Sposób przygotowania:

    Jajko wbijamy do wysokiego naczynia, kroimy i wrzucamy cebulę i paprykę/pomidora. Miksujemy blenderem. Doprawiamy i wrzucamy taką ilość otrąb jaka nam pasuje 🙂 Mieszamy i smażymy jak jajecznicę.
    Jajecznica moim zdaniem dość oryginalna, zdrowa, o ciekawej strukturze 😉


    Nadesłał/a: Kocurr